We leven tegenwoordig in een wereld war bijna alles om snelheid en gemak draait. Dit betekent voor bedrijven dat het vaak lastiger is om de boodschap van hun bedrijf goed uit te drukken. Omdat de online markt ook steeds meer groeit kan het lastiger zijn om je potentiële klanten te laten zien waarom ze bij jou moten zijn. In deze blog lees je hoe videomarketing je hiermee kan helpen.  

Een heldere boodschap voor jou doelgroep 

Wil je als bedrijf een korte en heldere boodschap overbrengen? Dan is het maken van een animatievideo wellicht iets voor jou. Met een animatievideo zorg je ervoor dat je op een laagdrempelig nivea de boodschap kan overbrengen aan je doelgroep. Hierdoor blijft de boodschap veel beter hangen. Ieder bedrijf, product of merk heeft een andere doelgroep. Iedere doelgroep dient op een manier te worden aangesproken waarmee het duidelijk wordt dat de boodschap persoonlijk wordt gebracht. Zie jij hiervoor ook kansen met jouw onderneming? Dan kun je een animatievideo laten maken. 

1 beeld zegt meer dan 1000 woorden 

Je hoort mensen wel eens zeggen dat 1 beeld meer zegt dan 100 woorden. En dit klopt ook wel. Via videomarketing blijft het beeld vaak beter hangen bij de klanten. Met beeld kun je niet alleen een duidelijke boodschap overbrengen, je kunt namelijk ook een sfeer, imago en gevoel overbrengen. Met een video kun je bijvoorbeeld direct je huisstijl naar voren laten komen, waardoor weer herkenning ontstaan. Ook voor complexe diensten en/of services kun je met een video meer inzage creëren in hetgeen wat jij aanbiedt. Dit maakt de drempel voor mogelijke klanten aanzienlijk lager. 

Bereik een breder publiek 

In een tijd waar alles om snelheid en gemak draait zijn mensen minder bereid om een heel stuk tekst op je website te lezen. Via tekst een heldere boodschap aan je doelgroep overbrengen kost nou eenmaal veel tijd om te lezen. Voor de een is lezen een stuk vanzelfsprekender dan voor de ander. Met videomarketing kun je dan ook een veel breder publiek bereiken van personen die in eerste instantie liever geen tekstadvertenties lezen, of dit niet actief opnemen.