Over ons

Tegenwoordig creëert de Fed USD en ECB-euro, wat beide fiatgeld is, dwz geld zonder intrinsieke waarde dat door overheidsregulering als echt geld is vastgesteld en daarom moeten we het als echt geld accepteren. Centrale banken circuleren munten en papiergeld in de meeste landen dat ze slechts 5% -15% van de geldhoeveelheid uitmaken, de rest is virtueel geld, een boekhoudkundige gegevensinvoer.

Afhankelijk van de hoeveelheid geld die centrale banken creëren, leven we in een crisis of hebben we economische ontwikkeling. Opgemerkt moet worden dat centrale banken geen staatsbanken zijn, maar particuliere bedrijven. De landen hebben het recht gegeven om geld uit te geven aan private bankiers. Deze particuliere centrale banken lenen op hun beurt de staten rente en hebben daarom economische en natuurlijk politieke macht. Het papiergeld dat in een land circuleert, is in feite overheidsschuld, d.w.z. landen zijn geld verschuldigd aan de particuliere centrale bankiers en de betaling van deze schuld wordt verzekerd door de uitgifte van obligaties. De garantie die de overheid aan particuliere centrale bankiers geeft voor schuldaflossing, betreft de belastingen die aan mensen worden opgelegd. Hoe groter de overheidsschuld is, hoe groter de belastingen, hoe meer gewone mensen eronder lijden.

De presidenten van deze centrale banken kunnen niet door de regeringen worden ontslagen en rapporteren niet aan de regeringen. In Europa rapporteren ze aan de ECB, die het monetaire beleid van de EU bepaalt. De ECB wordt niet gecontroleerd door het Europees Parlement of de Europese Commissie.