Als je een eigen winkel hebt dan doe je er natuurlijk heel veel aan om zoveel mogelijk mensen bij jou in de winkel te kunnen krijgen, dit doe je natuurlijk door promotie te maken voor je winkel. Een hele bekende vorm die veel wordt gebruikt om meer klanten te trekken en ook om hen over te halen om een aankoop te doen is het houden van een sale. Dit kondig je vaak aan met online en offline promotiemateriaal, zodat iedereen weet wanneer je sale begint.

Waarom houden bedrijven een sale?

Veel winkels kiezen ervoor om een uitverkoop te houden aan het einde van een seizoen. Dit gebeurd vaak omdat ze zo gemakkelijk van de voorraden van de oudere collecties af kunnen komen. Daarnaast is het ook een mooi moment om nieuwe klanten aan te trekken en ervoor te zorgen dat meer mensen jouw winkel leren kennen. Door goede promotie te voeren voordat je sale begint kan je er voor zorgen dat er heel veel mensen op af komen en ook dat meer mensen de naam van jouw winkel leren kennen. Zo is de kans dan ook nog eens heel erg groot dat ze eens terug komen na de sale periode, zo heb je er dan een hoop nieuwe klanten bij en je bent van je oude voorraad af.

Hoe kan je makkelijk duidelijk maken welke artikelen zijn afgeprijsd?

Als het dan eenmaal zo ver is dan wil je natuurlijk dat de mensen in de sale gemakkelijk kunnen winkelen in jouw winkel. Het is dan ook een goed idee om de sale artikelen te beplakken met sale stickers zodat de mensen weten dat het een afgeprijsd artikel is. Zo kan je bijvoorbeeld stickers met het kortingspercentage zoals 30%, 50%, 75% op de artikelen plakken. Je kan dan ook gemakkelijk stickers op rol drukken, zo kan je jouw eigen stickers ontwerpen en dat weet je zeker dat je de juiste sale benodigdheden in huis hebt.

Waar kan je stickers nog meer voor gebruiken in je winkel?

Als je het leuk vindt om stickers te gebruiken dan kan dat natuurlijk voor heel veel andere dingen. Zo kan je bijvoorbeeld stickers laten drukken met het logo van je winkel erop. Hiermee kan je dan bijvoorbeeld de tasjes dichtplakken of je kan het op ingepakte cadeaus plakken. Dit helpt natuurlijk ook aan het vergroten van de naamsbekendheid van jouw winkel.