Het is je de afgelopen jaren vast niet ontgaan, de cryptocurrencies zijn helemaal hot. Van de meest populaire Bitcoin, tot aan Ripple, Ethereum en Cardano. We hebben ze inmiddels bijna allemaal. Ben jij nieuw in de cryptowereld en ben je van plan te investeren in cryptocurrency? Leuk! Twijfel je nog en ben je op zoek naar de voordelen van investeren in deze nieuwe wereld? Lees dan vooral verder, we gaan je de voordelen uitleggen!

Praktisch en goedkoper?

Laten we beginnen met dat elke digitale valuta decentraal is. Dit betekent dat er geen banken of andere instanties bij komen kijken. Wat is hier een voordeel van? Nou, vandaag de dag kan het nog wel eens wat problemen of moeite veroorzaken om geld van bijvoorbeeld het ene land of naar het andere land over te maken. Dit is met crypto niet zo. Daarbij bespaart het je ook geld, bij crypto’s betaal je namelijk geen transactiekosten wat vaak wel het geval is bij normale internationale transacties. Wil je voordelig crypto’s kopen? Probeer dan eens crypto’s te vergelijken bij de populairste en betrouwbaarste exchanges van de wereld.

Privacy, privacy en privacy

Normaal gesproken ga je naar de bank om een rekening te openen en wordt deze rekening bij de bank aan al je persoonlijke fata verboden. Wanneer je met bijvoorbeeld Bitcoin wilt betalen is dit niet het geval. Dit doe je namelijk zonder per se al je persoonlijke data achter te laten. Hierdoor is er dus sprake van veel meer privacy bij transacties.

Jij bent de baas en hebt de controle

Waar je vroeger alleen nog maar Bitcoin had als digitale munt, schieten de crypto’s vandaag de dag als paddestoelen uit de grond. Dit heeft als gevolg dat je niet per se afhankelijk bent van één partij, zoals dat bij banken wel het geval is. Je hebt dus zelf de keuze welke crypto je wilt inkopen en welke je wilt gebruiken. Of je nu Bitcoin wilt kopen of Ethereum, jij mag kiezen!