Administratie. Lang niet ieders favoriete klusje, maar wel iets wat goed moet gebeuren. Bedrijven die hun papieren niet goed voor elkaar hebben, zullen hier flink wat last van ondervinden in zowel hun eigen bedrijfsvoering, als bij het doen van belastingaangifte. Maar wat is nou precies het belang van goede administratie? We leggen het graag verder uit.

Goede administratie is belangrijk voor de eigen bedrijfsvoering
Goede bedrijfsvoering betekent meer dan alleen succes boeken in de verkoop, of het binnenhalen van een grote omzet. Om dat allemaal in goede banen te leiden, is het van belang dat de administratie in orde is. Snelle beschikking over cijfers en resultaten geven direct inzicht in kosten, omzet en winst. En het zijn die cijfers die volledig ten grondslag liggen aan het succes van je bedrijf. Het is de basis van elke organisatie en hoe beter dit inzichtelijk is, hoe makkelijker je er mee om kan gaan. Het zorgt er ook voor dat je beslissingen kunt maken over het besteden van geld. Heb je genoeg geld om een bepaalde investering te doen? Heb je genoeg omzet om een extra persoon aan te nemen? Al deze dingen spelen mee in je administratie.

Het doen van belastingaangifte
Je administratie weegt ook bijzonder zwaar bij het doen van belastingaangifte. Allereerst moet je de cijfers in orde hebben als je je aangifte doet en wil je natuurlijk niet in een ellendige papierwinkel terecht komen op het moment dat je de belastingpapieren moet invullen. Je kan je belastingaangifte niet goed invullen als je geen duidelijk beeld hebt van je inkomsten en uitgaven. En lukt dat niet, dan gaat de belastingdienst zelf bepalen wat je winst is geweest en dus wat je moet betalen. Ben je het niet eens met deze berekening, dan is het aan jou om te bewijzen dat de belastingdienst niet goed zit. Dat wordt een pittig klusje als je de papieren niet in orde hebt. En dan hebben we het nog niet eens over de belastingvoordelen die je misloopt als je je administratie niet op orde hebt.

Je administratie uitbesteden
Het uitbesteden van je administratie neemt je een hoop werk uit handen en maakt het hoofd vrij van zorgen over de belastingdienst. Neem je een administratiekantoor in Drenthe in de arm, dan zorgt dit kantoor ervoor dat al je inkomsten en uitgaven worden geregistreerd en bewaard. Op die manier vormen de belastingaangiftes geen enkele probleem meer en weet je altijd precies hoe je bedrijf ervoor staat. Wie zijn administratie uit handen geeft, krijgt daar veel rust voor terug. Het neemt de hordes weg die tussen jou en je ondernemersgeest in staan. Jij wil immers doen waar je het beste in bent: ondernemen. Een administratiekantoor doet dan voor jou waar zij het beste in zijn. En wil je bepaalde onderdelen van je administratie zelf in handen houden? Dat kan natuurlijk. Samen bepalen jullie welke onderdelen het kantoor voor je doet en welke je zelf blijft doen. Zo is de samenwerking voor beide partijen het prettigst.

Stapel Mappen