Dit is ongetwijfeld geen verrassing meer, maar iedere ondernemer is verplicht om een administratie bij te houden. Uiteindelijk moet je deze administratie ook nog eens bewaren. In andere woorden: alles overzichtelijk bewaren kan nog een flinke uitdaging vormen. De boekhouding bezorgt dan ook veel ondernemers kopzorgen. In dit artikel geven we jou een aantal handige tips om de administratie altijd gemakkelijk onder controle te houden.

 

Een overzichtelijke administratie begint bij een overzichtelijke agenda

Wij weten als geen ander dat een ondernemer vaak een bomvolle agenda heeft. Toch is het overzicht bewaren cruciaal. De Btw-aangiften, het overmaken van salarissen, inkomensbelasting verwerken. Het vergt allemaal een hoop tijd en die tijd besteed je liever aan andere belangrijke taken binnen de onderneming. Toch zijn bovenstaande zaken verplicht en vaak werk je ook nog eens met een bepaalde deadline. Iedere maand of ieder kwartaal moet dit verwerkt worden in de administratie. Een eerste tip is dan ook om iedere week een uurtje te reserveren om de administratie goed bij te werken. Zo voorkom je dat je aan het einde van de maand een hele dag aan de boekhouding moet zitten om alles in orde te brengen. Neem de deadlines ook mee in je planning. Dit werkt overzichtelijk

 

Voorkom eventuele extra kosten

Een goede planning zorgt niet alleen voor een overzichtelijke administratie maar het is ook interessant voor jouw portemonnee. Stel jij de administratieve zaken uit? Dat kan namelijk flink in de kosten oplopen. Geen offertes uitbrengen levert per definitie ook niets op. Het te laat verwerken van belastingaangiftes heeft als mogelijke uitkomst dat je een boete opgelegd krijgt. Ook een extra belastingrente is in dit scenario niet ondenkbaar. Tot slot is een te late verwerking van de salarissen ook niet bevorderlijk voor de gemoedstoestand van het personeel.

 

Laat je administratie verwerken

Het inschakelen van een administratiekantoor uit Hoofddorp is mogelijk de oplossing als jij kampt met een overvolle agenda. Heb jij geen tijd om de administratie tijdig te verwerken, dan is het aan te raden om een administratiekantoor in de arm te nemen. Stolwijk Accountants is een ervaren partij, gespecialiseerd in boekhouding en administratie. Daarnaast kunnen zij helpen bij de ondersteuning van jouw organisatie. Eventueel advies op financieel vlak en het benoemen van potentiële kansen is hierin eerder regel dan uitzondering.