Iedere onderneming heeft in Nederland tal van verplichtingen. Om aan deze verplichtingen te kunnen voldoen, dien je een gedegen administratie bij te houden. Als je bepaalde dingen dient te verantwoorden, is het wel zo makkelijk om deze direct uit je administratie te kunnen halen. De administratie is daarom een punt waar je continue mee bezig dient te zijn. Het kan maar zo dat een overheidsinstantie iets van je wilt weten. Door de administratie gedurende het jaar bij te houden, kun je deze gegevens altijd direct aanleveren! In deze blog geven we je enkele tips om te administratie van jouw onderneming onder de knie te krijgen!

Administratie uitbesteden

Je administratie uitbesteden aan bijvoorbeeld een Administratiekantoor Groningen is in de meeste gevallen een goed idee. Door te kiezen voor uitbesteding verleg je in principe de verantwoordelijkheid naar een partij die er écht verstand van heeft. Dit scheelt jou over het algemeen een hoop werk en stress rondom de administratie. Daarnaast weet je door de administratie uit te besteden dat de administratie altijd op orde is. Hierdoor zul je bij potentiële controles altijd de juiste gegevens kunnen leveren. Je kunt er zelf voor kiezen welke administratie je inhouse houdt en welke je uitbesteed. Zo kun je bijvoorbeeld de administratie van de facturen en dergelijke zelf doen, maar kun je de loonadministratie uitbesteden aan een Loonadministratie Groningen!

Zelf administratie uitvoeren

Je administratie zelf uitvoeren is over het algemeen niet aan te raden. Toch zijn er nog veel ondernemingen die dit prefereren. Dit komt omdat het geld scheelt en daarnaast hoef je je bedrijfsgegevens niet te openbaren aan een externe partij. Als je de administratie toch zelf wilt uitvoeren is het aan te raden om hier iemand voor aan te nemen of het standaard in iemands takenpakket op te nemen. Als de administratie niet bij iemand in het takenpakket komt, verandert het vaak in een taak die niet opgepakt wordt. Over het algemeen kun je ook behoorlijk lang wegkomen met een slechte administratie. Dit komt omdat de controles vaak steekproefsgewijs plaatsvinden en de kans dus relatief groot is dat je niets hoeft te verantwoorden. Het risico hierop is op de lange termijn echter veel te groot.