Naast alle leuke aspecten van het hebben van een eigen bedrijf, zijn er toch altijd een aantal vervelende dingen waar men aan moet geloven. Eén van de dingen die in het rijtje vervelend thuishoort is de verplichte boekhouding. Vele kleine bedrijven kiezen niet voor een boekhouder, waardoor je als ondernemer dus zelf alles bij moet gaan houden. Om dit aspect iets minder vervelend te maken, hebben wij voor je uitgezocht wat het beste boekhoudprogramma is voor midden- en kleine bedrijven.

e-Boekhouden.nl
Eén van de populairste boekhoudprogramma’s in Nederland, en het programma dat door velen wordt aangeraden, is e-Boekhouden.nl, en dat snappen we heel goed. Dit programma bezit namelijk veel interessante opties, en qua prijs is dit programma ook gunstig. Via e-Boekhouden.nl kan je makkelijk je bonnetjes inscannen, en op het moment dat het verstuurd moet worden, gaat het met één knop richting de overheid.

Tip: Boekhoudprogramma Taxi? | tips, prijzen, reviews en functies

Als je je onderneming minder dan een jaar en drie maanden bent gestart, is het gebruik van het programma geheel gratis. Ben je je onderneming al eerder gestart, dan heb je de mogelijkheid om het programma twee weken gratis te testen. Het programma is daarna beschikbaar vanaf €6 per maand. Het Standaard Boekhouden pakket kost €14,50 per maand, dit bedrag geldt voor een onbeperkt aantal boekingen. Het Standaard Factureren pakket kost €9,50 per maand, en ook dit bedrag geldt voor een onbeperkt aantal facturen. Ook houdt het programma rekening met de hele kleine ondernemingen. Zo zijn er de pakketten Zzp/Mini Boekhouden (€7,95 per maand) en Zzp/Mini Factureren (€5,95 per maand). Deze pakketten kunnen worden aangeschaft als je maximaal 240 boekingen en 120 facturen per boekjaar hebt.

Een voordeel van e-Boekhouden is dat het beschikt over een vriendelijke interface. Hierdoor is dit programma ideaal voor ieder soort ondernemer. De wat meer geavanceerde gebruikers hebben zelfs de mogelijkheid om e-Boekhouden.nl aan hun bank of webshop te koppelen. Hierdoor word je helemaal ontlast, want je hoeft de bonnetjes niet meer in te scannen of in te voeren.

Uitgelicht: Boekhoudprogramma Schoonheidssalon? | tips, prijzen, reviews en functies

Wat fijn is aan e-Boekhouden.nl in tegenstelling tot bijvoorbeeld de concurrent Exact is het feit dat het programma ook standaard voorraadbeheer, urenregistratie en een optie voor meerdere gebruikers gratis aanbiedt. Het programma is dus makkelijk te gebruiken, maar met voldoende opties om het boekhouden te voltooien.