De afgelopen weken worden we weer overspoeld met nieuwsberichten over cryptomunten, met name Bitcoin. Nog altijd is de opmars van cryptovaluta niet gestopt. Cryptovaluta kun je zien als een soort digitale munteenheid. Het is bedoeld als een alternatief voor de bekende munteenheden en geldsystemen, zoals de Euro of de Amerikaanse dollar. Misschien overweeg je na al het nieuws wel om te gaan investeren in cryptomunten. Dan is het verstandig om je eerst goed in te lezen in het onderwerp. Dit artikel helpt je daarbij en zet de bekendste cryptomunten op een rijtje.

Bitcoin

Qua cryptovaluta begon het allemaal met Bitcoin, dat in 2009 werd gelanceerd vanuit Japan. Bitcoin is verreweg de grootste en bekendste cryptomunt en dat is eigenlijk altijd zo geweest. Hierdoor is het ook een aantrekkelijke munt om in te investeren. Het is bijvoorbeeld eenvoudig te verkrijgen en bovendien vrijwel overal ter wereld te gebruiken. Daarnaast zit Bitcoin technisch zeer sterk in elkaar. Geen enkele andere cryptovaluta gebruikt technologie die zo geavanceerd is als die van Bitcoin. En tot slot wordt de munt, zoals we de afgelopen weken wel hebben gezien, steeds maar meer waard.

Ethereum

Na Bitcoin is Ethereum de meest bekende cryptovaluta. Het werkt behoorlijk anders dan eerstgenoemde. Zo gebruikt het smart contracts, wat de munt volledig programmeerbaar maakt. Men verwacht dat de Ethereum koers in de komende jaren flink zal stijgen, dus investeren in Ethereum is zeker een aanrader. Bovendien is deze munt een betrouwbare keuze, aangezien de achterliggende technologie erg geavanceerd is en het team erachter betrouwbaar en transparant is. Zeker dit laatste is voor cryptovaluta niet vanzelfsprekend.

Ripple

Ripple is een laatste erg bekende cryptomunt. Waar Bitcoin als doel heeft om het traditionele betalingssysteem dat we kennen te vernieuwen, wil Ripple het juist verbeteren. Hierdoor wordt het ondersteund door grote banken, wat het een betrouwbare investering maakt. Ook is Ripple ontzettend veilig en staat het garant voor transacties die veel sneller zijn dan men gewend is.