Het is tegenwoordig erg populair om de beleggen. Hier zijn verschillende redenen voor, maar veel mensen beleggen in een poging om hun vermogen uit te breiden. Klik hier om bijvoorbeeld te kunnen beleggen in goud.

De reden om te beleggen en bijvoorbeeld te investeren in goud

Waar veel mensen denken aan het uitbreiden van vermogen als reden om te beleggen, is er echter een andere belangrijke reden. Met beleggingen kan men namelijk proberen hun vermogen te beschermen. Dat klinkt misschien gek, omdat men met beleggingen vaak risico loopt op eventueel waardeverlies. Op het moment dat men echter niks met hun vermogen doet en het op een spaarrekening laat staan tegen de ontzettend lage rente, dan zal het vermogen gaan krimpen. Dan wordt er wel gesproken over de koopkracht van dat vermogen. Vanwege inflatie stijgen alle prijzen en op het moment dat het vermogen dan stil blijft staan, kan er na verloop van tijd minder worden gekocht met hetzelfde bedrag.

Wat voor beleggingen bestaan er

Algemeen bekende beleggingen zijn het kopen van aandelen en investeren in vastgoed. Minder bekende opties zijn het investeren in crypto, grondstoffen en obligaties. Elke soort investering heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Of een belegging bij u past, ligt aan welke voor- en nadelen u geschikt vindt voor een belegging en of u de emoties die erbij komen kijken op de juiste manier weet te controleren. Voor iedereen is het dus een persoonlijke keuze welke belegging uiteindelijk het beste werkt. Het is immers niet de bedoeling dat men teveel stress ervaart vanwege zorgen over een eventuele waardedaling.

Vrij zekere beleggingen om koopkracht te behouden

Zoals al eerder gezegd zijn er een hoop verschillende manieren om te beleggen. Er zijn dus echter ook verschillende redenen om te gaan beleggen. Op het moment dat men puur het eigen vermogen wilt beschermen, is het prettig om beleggingen te hebben waar men zich geen zorgen over hoeft te maken. Er wordt niet gezocht naar grote prijsstijgingen met het risico op grote verliezen, maar vooral naar een manier om dezelfde koopkracht te behouden. Hierin zoekt men dan een belegging die in het verleden niet plots sterk in waarde is gedaald of in ieder geval relatief gezien dan weinig daling laat zien. 

Een investering zoals goud

Een relatief zekere investering is bijvoorbeeld goud. Het blijft vanwege een hele hoop redenen vaak een bepaalde waarde houden. Het is een gewild metaal vanwege bijvoorbeeld het gebruik in elektronica, maar het is ook alom bekend vanwege de verwerking ervan in goud. Investeren in goud is daardoor een vrij zekere investering, omdat het haast onvoorstelbaar is dat er geen vraag zal zijn naar goud. Het wordt immers al voor een immens lange tijd gebruikt als betaalmiddel en zelfs banken houden goud om eventueel om te kunnen zetten naar valuta. De waarde van goud is de afgelopen decennia ook toegenomen, waardoor een eventuele belegging in goud ervoor had kunnen zorgen dat de koopkracht van het vermogen niet was afgenomen. In dat opzicht zou u uw vermogen kunnen beschermen met goud.