Cryptocurrency is een type digitaal activa dat cryptografie gebruikt om zijn transacties te beveiligen en om de creatie van nieuwe eenheden te controleren. Cryptocurrency's zijn gedecentraliseerd, wat betekent dat ze niet onderworpen zijn aan controle door de overheid of financiële instellingen. Bitcoin, de eerste en meest bekende cryptocurrency, werd in 2009 gecreëerd.

Cryptocurrency's worden vaak verhandeld op gedecentraliseerde beurzen en kunnen ook worden gebruikt om goederen en diensten te kopen. Enkele grote retailers die Bitcoin accepteren, zijn Microsoft, Overstock en Expedia.

Ook is het bekend dat er veel geld valt te verdienen met crypto. Hierom kiezen mensen ervoor om een crypto cursus te doen om beter te worden in het beleggen in crypto.

Wat is een blockchain?

Een blockchain is een gedecentraliseerd, gedistribueerd digitaal grootboek dat alle transacties in een netwerk registreert. Transacties worden geverifieerd en geregistreerd door een netwerk van computers, knooppunten genaamd, die elk een kopie van de blockchain hebben. Het grootboek is openbaar en transparant, wat betekent dat iedereen het kan bekijken.

Een blockchain is veilig omdat er moeilijk mee kan worden geknoeid. Elke transactie krijgt een unieke digitale handtekening die overeenkomt met de privésleutel van de afzender. Nodes in het netwerk verifiëren de handtekening voordat de transactie aan de blockchain wordt toegevoegd. Dit maakt het bijna onmogelijk voor iemand om op frauduleuze wijze transactiegegevens toe te voegen of te wijzigen.

De decentralisatie van blockchain maakt ze ook veilig. Er is geen enkel punt van controle of falen. Als een knooppunt uitvalt, kan de rest van het netwerk normaal blijven werken. Dit maakt blockchains veel beter bestand tegen aanvallen dan traditionele systemen. Doordat crypto zo veilig is om mee te handelen kiezen mensen ervoor om crypto te accepteren als betaalmiddel. Omdat crypto volgens sommige mensen het betaalmiddel van de toekomst is doen veel mensen een crypto cursus om meer over crypto te leren. 

Waarom een crypto cursus doen?

Een crypto cursus kan mensen de kennis en vaardigheden bieden die nodig zijn om in cryptocurrency's te investeren. Ondanks hun populariteit zijn cryptocurrency's een relatief nieuwe activaklasse en kunnen daarom moeilijk te begrijpen zijn voor mensen zonder eerdere ervaring. Een goede crypto cursus behandelt de basisprincipes van hoe cryptocurrency's werken en de verschillende investeringsstrategieën die kunnen worden gebruikt. Het zal mensen ook leren hoe ze cryptocurrency's veilig kunnen opslaan en verhandelen. Door een crypto cursus te volgen, kunnen mensen beter geïnformeerd worden over deze groeiende activaklasse en betere beslissingen nemen als het gaat om het investeren in hen.